Dagbok
Söndagen den 28 Augusti
Dagen började med att försöka få loss husvagnarna, efter nattens regn så var det bara en enda lervälling där vi stod och bråttom hade vi också, vi skulle ju tävla i draget.
När vi kom till tävlingsstället så visade sig att klass 1 skulle börja och inte klass 3 som de sagt innan. Det var bara att ta ut Jackie och rasta henne, vi skulle börja som nr 2.
Jag tycke att hon gick riktigt bra för att inte ha tränat så mycket i sommar, hon har haft ett stort fukt eksem på halsen.
Vi vann klubbmästerskapet i vår klass.                                                                             
Lördagen den 20 Augusti

Var hos Bodil och Sune på uppfödarträff.
Där hade vi lekar både för fyrbenta och tvåbenta till exempel att krypa på alla fyra med korv i munnen och hundarna gå bredvid utan att ta korven och det är svårt. Att kasta korv till hunden som skulle ta dem i luften och ett annat svårt moment var att hundarna skulle få ölburkar att trilla.

På kvällen grillade vi det vi hade med oss och hade det riktigt trevligt.
Platsen var en ren dröm nere vid en liten sjö.
Dit skulle jag komma fler gånger.


Söndagen den 18 April

I dag åkte endast jag och Laika ner till Veberöd. Började testa henne med att sätta på selen och hålla i skaglarna och det gick rätt bra, tränade också vänster höger.
Vi var en liten trevlig skara som också tänkte på de som drog i Lindome.

När jag kom hem var det bara att sätta sig vid böckerna igen prov på måndag .

Torsdagen den 15 April

Vilken härlig dag solen sken från en klar blå himmel. Ute en långromenad med hundarna innan det bar hem till mina föräldrar på  en förmiddags kopp kaffe.

Efter middagen var det dax för skolbänken igen, det är rätt jobbigt att läsa in son stor grej som ecdl-körkortet på så kort tid.

På kvällen var det dax för uppfödarmöte ute i det fria, vi hade lite ringträning och så grillade vi korv. Hela familjen var med.

Lördagen den 10 April

Både i går och i dag har det fixat på framsidan till huset. I gårvar det mest att få grus och sand på plats, idag kom plattorna på plats. Fast man hann inte med allt så det finns att göra i morgon också.

Mina stora barn såg till Linnéa så att jag kunde läsa i fred, det är jobbigt att gå skolan igen.

Anna var och visade upp Electra hon har varit sjuk en del hon är snar 8,5 år.

Onsdagen den 7 April
Solen skiner från en nästan moln fri himmel. Jag har nu flyttat ner valparna till köket och de övriga hundarna kollar in lägget men de får inte komma för nära för Jackie.

Badkaret till hundarna har kommit och nu kan jag äntligen med lätthet bada och fixa till dom utan att först konka upp dem på andra våningen och sedan ner för att torka dem.

Nu väntar vi spänt på hur vårt badrum ska bli färdigt det står skrivet i stjärnorna och blir det miss färgningar igen frågerna är många och svaren vet vi inte.
Fredagen den 19 Mars
Nu har valparna hunnit bli 1 vecka gamla alla växer och går upp som de ska. Även den minsta hanen växer som han ska.

Vad händer här, inte så mycket mer än tiden går jätte fort.
Inget jobb, det är värdelöst att bara gå, fast hundarna tycker det är rätt skönt med att matte har mer tid med dem.
Linnéa lite mindre på dagis men är nöjd ändå. Hon har hittat en ny kompis flyttat in i grannhuset för någon månad sedan. Det börjar bli vår då kryper alla ut, på den vägen är det.
Fick besked att nu ska de fixa till det som blev fel i vårt nybygge
.
Tisdagen 9 Mars

Nu är bygget snart färdigt, fast det hände en sak som inte skulle hända fogmassan gick in i kakelplattan och det går inte att få bort. Dom ska göra vid det, men först ska man se vem som ska stå för kalaset. Idag var här både byggfirmans ägare och de som vi köpt kakelplattan ifrån och man har pratat med firman som gör fogmassan, nu vet jag inte när badrummet blir klart. Tröttsammt

Onsdagen 20 Januari

Jag är rätt dålig på att skriva i dagboken. Ska försöka skriva lite varge dag.
Vad har hänt den sista tiden jo jag har en liten valp som är snart 12 veckor som är en liten tuffing. Hon älskar vara ute och bråka med mina jobbare som håller på att bygga på vår tillbyggnad av huset. Där ska vi ha ett lite större badrum + ett hundrum med badkar till hundarna. Det kommer vara mycket lättare att fixa till dem .
Vår lilla papillon hoppar på tre ben efter en operation hennes höftkula hoppade hela tiden ut och då var det bättre att operera bort kulan, hon skall bli helt bra igen men det kommer att ta tid.
Freya har fått livmodern bortopererad efter det så är hon sig inte riktigt lik, men även hon skall bli bra.

Tisdagen 3 november
Det har hänt mycket sen jag skrev i dagboken sist. Här kommer lite vad som hänt, min man Kaj har råkat ut för en olycka ( trillat från ett tak) bröt vänster arm och bäcknet och det är nu 3 månader sedan och inte kunde vi tro att han skulle bli sittande i rullstolen så länge och längre ska det bli.

1 november föddes det 4 små tik valpar, men den siste klarade sig inte, men de andra växer så det knakar.

Idag gick vi inte rundan hemma vid utan tog bilen till Hovdala där vi gick en lång skogspromenad med de resterande hunda ( Freya, Ibiza och Jackie) . Fast det var grått och blåste var det riktigt skönt att komma ut på några timmars tur i skogen, det är så vackert.
Söndagen den 3 Maj

Helgen i Norköping på Sörsjöns camping😀
Den började redan på Torsdagen den 30 april, med att vi krokade på husvagnen vid middagstid och drog iväg mot Norrköping. Färden tog ca5,5 timme med pauser. När vi kom fram och satt husvagnen på plats gick vi till Valborgsbrasan som de tänt nere vid sjökanten vid campingen. Mycket mer blev det inte denna dag.
Den 1 Maj: Denna dag tog vi det lugnt, vi kom ju en dag före alla andra.
Vi gick upptäcksfärd på campingen var också nere vid sjö och kände på det kalla vattnet. På eftermiddagen började de andra att droppa in.
Kaj grillade medan jag var ute och promenerade på en av alla vandringsleder som fanns runt campingen.
Avslutade kvällen med kaffe på Christins altan (stugan hon hyrde) trångt blev det ,men hjärterum så finns det stjärterum.

Den 2 maj: Dagen började vi med en rejäl frokust, sen var det träning som gällde. Jag tränade Freya som ska går i klass 2 och Kaj tränade Jackie som ska dra 1 klass i Värmland. Det gick så där inte riktigt bra men vi får tränna varge vecka till det är dags.
Strålande sol hela dagen 23 grader varmt, vi svalkade våra 4 benta kompisar vid sjön som låg vid parkeringen där vi drog.
På kvällen åt vi gemensam middag på campingens restaurang och hade mycket trevligt tillsammans alla deltagarna.

Den 3 maj:I dag var det inte lika varmt som i går. Vi trännade en stund på förmiddagen innan det var dax att packa ihop våra saker och dra hem igen.😀
ps fler bilder från Norrköping finns i fotoalbumet

Söndagen den 5 April

Idag ringde klockan strax innan 6 på morgonen. Det var bara att stiga upp och se till att väcka hela huset. För i dag ska vi till Lindome som ligger utanför Göteborg på dragtävling.
Linnéa tyckte att det var fortfarande natt när jag väckte henne, men efter ett tag fick jag på henne kläder men frukost ville hon inte ha.
Strax efter sju hade vi fått ut rätt hundar i bilen och de andra som försökte följa med in igen, det är svårt att dela 5 ivriga hundar som älskar att följa med.
Resan tog knappt 3 timmar och då rastade vi två gånger den ena vid Falkenberg och där träffade vi på Lotte och poul som också var på väg till samma ställe som vi.
När vi kom fram så var det dax att börja tävla. Det var två som gick AP 1 och sedan var det dax för oss som gick i AP 2 där Freya och jag skulle gå.
Det gick inget vidare, bara att hon fick tior på det hon inte kunde innan och noller på det som jag trodde hon skulle klara.
Kaj drog almendraget med Jackie och det gick rätt bra fast han inte blev plaserad.
Dagen gick utan att det kom något regn fast det blåste en hel del.

Torsdagen den 2 April

Idag var det dags att gå Anlagsklass i viltspår. Upp tidigt fixa till allt innan det var dags att köra.
Klockan 09.00 på morgonen skulle vi vara på plats.
Jag var inte så nervös, Jackie är överlycklig bara för att komma ut i skogen själv utan sina kompisar som fick stanna hemma.
Det var bara att ta på henne spårlinan så var hon riktigt på hugget.
Det gick mycket bra bara till sista vinklingen som blev lite mer besvärlig.

Oh vad glad jag blev när domaren sa att vi klarat provet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.05 | 18:27

Hej, Vi er en familie fra Danmark som søger en bernerhvalp nærmer specifikt en tæve.Har I afsat alle Jeres kommende hvalpe?Vi vil meget gerne i dialog med jer😊

...
19.02 | 16:55

Hej!
Söker en bernervalp som förhoppningsvis blir min och min bernertik(2,5 år) nya kollega. Vi jobbar som besökshundsteam. Bor på lantgård m massa utevistelse.

...
08.02 | 14:17

Hej mamma du måste göraom dig sid här jag är inte 6 år.

...
25.01 | 10:10

Hej, undrar om ni har några planer på en ny valpkull?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS